De kleine ë-C3 staat op de weg vrij goed zijn mannetje en laat zich vlot mennen dankzij zijn compacte formaat. Zijn 83 kW zijn meer dan genoeg om zijn pluimgewicht van 1,36 ton aan te drijven. We hadden echter iets meer koppel bij het accelereren op prijs gesteld. Tijdens onze testrit merkten we een zekere vertraging tussen de acceleratie en de reactie van de auto. De auto kan goed overweg met wegdekoneffenheden. De ophanging voelt soms wat stug aan in vergelijking met andere Citroën-modellen, ondanks de aanwezigheid van het Citroën Advanced Comfort Suspension-systeem.
De energierecuperatie werkt in de ë-C3 anders dan in andere elektrische auto’s. Hier is de B-stand standaard geactiveerd, wat voor (licht) regeneratief remmen zorgt wanneer het gaspedaal wordt losgelaten. Als je dit wilt uitschakelen, moet je de C-stand activeren, die is gekoppeld aan de bediening van de versnellingsbak.
We noteerden een opmerkelijk gemiddeld verbruik van 12,7 kWh/100 km, tegenover de 16,4 kWh/100 km die Citroën opgeeft.
Het enige nadeel is dat een geïntegreerde lader van 11 kW optioneel is. Standaard biedt de auto AC-laden met 7,4 kW. DC-laden kan daarentegen tot 100 kW, genoeg om 20 tot 80% van de batterij terug te winnen in slechts 26 minuten.